Lainaa PK-yrityksille

Myöntääkö pankit lainaa PK-yrityksille

Eri tietolähteistä saa jatkuvasti kuulla pienyrittäjien vaikeudesta saadaa lainaa. Selvitimme mikä on totuus asiassa, eli myöntääkö pankit lainaa PK-yrityksille?

Pankkilainaa myönnetään vain vakavaraisille PK-yrityksille

Vuonna 2008 alkanut pankkikriisi heijastuu edelleen PK-yritysten arkeen. Ennen kriisiä pienyrittäjät saivat normaalisti lainaa pankistaan. Mutta vuoden 2008 jälkeen uusia lainoja ei käytännössä enään myönnetä pienille yrityksille. Lainaa saavat ne yritykset joilla oli hyvät suhteet pankkiin ennen kriisiä, ja heillekin myönnettävät lainat ovat lähinnä yrittäjälle kuin itse yritykselle myönnetty. Lisäksi yrittäjä on melko lailla sidottu hakemaan yrityslainaa omasta kivijalkapankista jossa yrityksen tilit. Muilla pankeilla kun ei ole yrityksen tiliotteita, mkä käytännössä tarkoittaa että lainan saamiseen menee vähintään 6 kuukautta. Tämä tilanne ei anna PK-yritykselle kovinkaan hyvää mahdollisuutta hakea lainaa useasta pankista ja vertailla tarjouksia.

Pankkien suhtautuminen pienyrittäjiin on myös melko hyvin tiedostettu pienyrittäjien keskuudessa, joka on johtanut tilanteeseen että yhä useampi pienyrittäjä turvautuu muihin rahoituslähteisiin kuin pankkeihin. Pankit itse myös myöntävät ettei heidän palvelunsa ole suunnattu pienyrittäjille. Pankin käsittelykulu kun on sama myönnettäessä 5.000.000 € tai 5.000 € laina. On melko helppo vetää johtopäätös kenelle pankin ovi on auki ja kelle ei.

PK- yrittäjän onneksi viime vuosina on ilmaantunut vaihtoehto uuden tyyppisistä rahoitusratkaisuista jotka on suunniteltu nimenomaan pienyrittäjille. Näissä uudeen tyyppisissä lainapalveluissa käsittelykulut ollaan onnistuttu minimoimaan kun koko lainaprosessi hoidetaan verkkopohjaisesti. Tietyt yrityslainan tarjoajat myöntävät jopa lainaa täysin ilman käsittelykulu. Yrittäjän kannalta kannattaa toki selvittää ettei lainan ennenaikaisen takaisinmaksun tilanteessa joudu maksamaan korkoa tai kulua käyttämättömältä lainaajalta.

Me Suomen Yrityslainan puolelta haluamme tarjota Suomalaisille yrityksille palvelun josta voi hakea lainaa yrityksen eri tarpeisiin. Toivomme myös rehdin kilpailun tervetulleeksi koska se on aina yrittäjän edun mukaista että voi verrata eri vaihtoehtoja ja valita tilanteeseen parhaiten sopiva lainaratkaisu.

 

 

Recent Posts